معادن استخراج سنگ های قیمتی

معادن استخراج سنگ های قیمتی

معادن استخراج سنگ های قیمتی

معادن استخراج جواهر مکان‌هایی هستن که طبیعت گنج‌های پنهان خودش رو در دل اون‌ها قرار داده. قرن‌ها پیش، مردم به جستجوی جواهرات گران‌بها پرداختن و در نهایت معادن به وجود اومدن. معادن مختلفی برای استخراج جواهر در سراسر کره‌ی زمین وجود دارن ولی فقط تعدادی از اون‌ها هستن که اهمیت ویژه‌ای دارن. بسیاری از این معادن استخراج جواهر در کشورهای مختلف مثل میانمار، سالزبورگ و کلمبیا قرار دارن. قصدِ ما توی این مطلب از گالری جواهر کوه نور معرفی معدن‌های ارزشمند به شماست.

معادن استخراج جواهر

معادن استخراج جواهر در دره‌ی موگوک در میانمار

معادن دره موگوک در میانمار از معروف‌ترین معادن استخراج جواهر خصوصا یاقوت سرخ در دنیا محسوب می‌شن و به همین علت اسم مستعارشون «دره یاقوت» هست. از عصر حجر تا به امروز در اینجا یاقوت‌های کبود کشف و استخراج می‌شن. یاقوت‌های دره موگوک به خاطر رنگ منحصر به فردی که دارن مشهور شدن و با قیمت بسیار زیاد معامله می‌شن. یاقوت‌های کمرنگ‌تری که از این معادن به دست میان، با انجام یک‌سری فرآیندها مثل جوشیدن همراه با رنگ کبود شده و آماده فروش یا استفاده می‌شن. گرون‌ترین یاقوت دنیا “Sunrise Ruby” نام داره که از میانمار استخراج میشه و به جز رنگ، خلوص بالا، ابعاد قابل توجه و بُرش عالی داره که هر بیننده‌ای رو تحت تاثیر قرار میده.

معدن استخراج جواهر مونته پوئز در موزامبیک

در معادن مونته پوئز در موزامبیک می‌تونین یاقوت پیدا کنین. مونته پوئز  (Montepuez)یک شهر در شمال شرقی موزامبیک هست که توی سالهای اخیر نقش خیلی مهمی در تجارت جواهرات و سنگ‌های قیمتی در آفریقا داشته. استخراج سنگ‌های قیمتی در مونته پوئزاز سال 2009 و در مقیاس بسیار وسیع آغاز شد. توی مدت کمی، ذخایر یاقوت این معادن به یکی از پربازده‌ترین نمونه‌های موجود در جهان تبدیل شدن! یاقوت‌هایی که از مونته پوئز استخراج میشن، رنگ قرمز پررنگ دارن طوری که مردم تناژ و خلوص اون رنگ رو به «خون کبوتر» نسبت می‌دن.

نمونه‌ای از یاقوت استخراج شده از مونته پوئز

معادن استخراج جواهر موزو در کلمبیا

یکی از معادن استخراج جواهر در قلب کلمبیا بین رشته کوه‌های سرسبز آند واقع شده. همون‌طور که ممکنه بدونین، کلمبیا به عنوان پایتخت زمرد جهان شناخته میشه و این معدن‌ها در امتداد Río Minero قرار گرفتن. قبل از ورود اسپانیایی‌ها، مردم بومی بودن که زمرد استخراج می‌کردن. بعد از اون‌ها در قرن شانزدهم بود که استخراج حرفه‌ای شروع شد و معادن موزو به یکی از مهم‌ترین منابع دنیا تبدیل شدن.

زمردهای معادن موزو در کلمبیا به خاطر رنگ سبز و خلوص بسیار بالا شناخته می‌شن. اصولا کمتر زمردی رو می‌تونین پیدا کنین که ناخالصی نداشته باشه و رنگش سبز باشه. به زمرد‌های شفاف این منطقه به فرانسوی Jardin میگن که به معنای «باغ» هست. زمرد‌هایی که از این معادن به دست میان، گرون‌ترین زمردهای دنیا محسوب می‌شن و باید قیمت بالایی برای به دست آوردن‌شون پرداخت کرد.

زمردهای معدن موزو

معادن سریلانکا

سریلانکا از نظر تعداد و حجم استخراج سنگ‌ها و جواهرات قیمتی همیشه زبانزد هست. این کشور مدتی مستعمره بریتانیا بود و طی قرن‌ها به عنوان «جزیره استخراج سنگ‌های قیمتی» شناخته می‌شد. توی این منطقه یاقوت کبود به وفور یافت میشه که همین مسئله باعث شده این کشور به یکی از مهم‌ترین منابع استخراج سنگ‌های قیمتی تبدیل بشه.

جالبه بدونین که استخراج سنگ‌های قیمتی و وجود معادن استخراج جواهر در سریلانکا به دوران باستان برمی‌گرده! توی نوشته‌های به جا مونده از دوران باستان ذکر شده که این مکان غنی از سنگ‌های قیمتی هست و به همین دلیل برای مردم اهمیت داره. در معادن سریلانکا سنگ‌های قیمتی به صورت دستی و با تهاجم کمتری استخراج میشن. به علاوه، روش استخراج دستی تاثیرات مخرب زیست محیطی کمتری داره.

معادن کشمیر در هند

یاقوت کبود فقط از دلِ معادن سریلانکا یا مونته پوئز استخراج نمیشه بلکه یکی از مهم ترین منابع این سنگ ارزشمند، معادن کشمیر هندوستان هست. معدن کشمیر هند در قرن نوزدهم کشف شد؛ به خاطر نایاب بودن یاقوت‌هایی که از این مکان به دست میاد، قیمت خرید و ارزش بسیار بالایی داره.

یاقوت کبود کشمیر طیف رنگی آبی داره. وقتی بهش نگاه می‌کنین حس خواب آلودگی، مخملی و خالص بودن بهتون منتقل میشه. این سنگ‌های قیمتی همگی یک اسم دارن: «غرور کشمیر». رنگ آبی درخشان یاقوت‌های کبود کشمیر شهرت تقریبا افسانه‌ای بین مردم دنیا داره.

یاقوت کبود کشمیر هند

تپه‌های مرلانی و تپه‌های گیلوی در تانزانیا

سنگ قیمتی تانزانیت که به خاطر محل کشف (تانزانیا) به این اسم نامگذاری شده، در شرق آفریقا یافت می‌شه و به طور دقیق در معادن موجود در تپه‌های مرلانی در منطقه آروشا در شمال شرق این کشور به دست میاد. مدت زیادی هست که از این معادن استخراج صورت می‌گیره و به همین خاطر اون‌ها در حال تخلیه‌ی کامل هستن. در حال حاضر در تپه‌های مجاور این منطقه و در گیلوی، تانزانیت بسیار با کیفیت کشف شده.

تانزانیت کشور تانزانیا به رنگ‌های آبی، بنفش و قهوه‌ای هستن. تانزانیت‌های آبی رنگ بسیار ارزشمندتر از مابقی رنگ‌ها هستن. تانزانیت رو از هر طرف که نگاه کنید یک رنگ خاص داره که به این ویژگی «پلئوکریسم» یا «چند رنگ نمایی» گفته می‌شه.

نظر دهی